Projektet er baseret på 10 års forskning fra Center for sund aldring.

Her viser erfaringerne at nogle mennesker oplever overgangen fra arbejdslivet til seniorlivet som svær og udfordrende idet arbejdslivet, som fast holdepunkt forsvinder og skal erstattes af noget nyt, både identitetsmæssigt såvel som socialt og tidsmæssigt.

Projektets udvikling sker i samarbejde med de frivillige seniorvejledere, som er tilknyttet projektet. Seniorvejlederne har selv erfaring med overgangen og har interesse for at hjælpe andre seniorer i overgangen med at afklare, hvad de gerne vil bruge deres tid på, nu hvor de ikke længere er på arbejdsmarkedet.


Seniorvejledning
En-til-en seniorvejledning er projektets bærende koncept og bliver løbende udviklet og tilpasset den praksis, som seniorvejlederne møder.
Seniorvejledernes rolle er at være en vejledende, brobyggende sparringspartner og henvender sig til seniorer, der er i slutningen af deres arbejdsliv såvel som seniorer, der allerede er stoppet med at arbejde og gerne vil forberede sig på sin seniortilværelse.

Seniorvejlederne kan hjælpe med at:

  • Komme nærmere den enkelte seniorers ønsker for sit seniorliv.
  • Vise vej til rådgivningsmuligheder i Aarhus og omegn.
  • Introducere til nye fællesskaber og aktiviteter i Aarhus og omegn.
  • Finde ud af, om frivilligt arbejde er en mulighed.

Det er muligt at træffe en seniorvejleder mandag til torsdag på sms og opkald på: 24 27 23 11 mellem 8.00-16.00.

Vejledningen kan både forgå telefonisk eller ved at mødes fysisk på Folkestedet eller at lave en aftale i lokalområdet, hvor den enkelte seniorer bor.

Har du brug for seniorvejledning, så læs mere HER


Løbende udvikling
Projektet udvikler sig løbende og der opstår nye knopskydninger, hvor seniorvejlederne mødes på tværs og skaber netværk med det formål
at skabe en platform hvor seniorer i overgangen kan mødes.


Samarbejde med virksomheder
Udover ud over en-til-en seniorvejledning har projektet også til formål at skabe samarbejde med virksomheder, som gerne vil arbejde med seniorstrategi og gode overgange.

Vil du vide mere om projektet kan du kontakte Trine på 41 86 44 00. Du kan også læse mere på: www.arbejdsliv-seniorliv.dk